TENGOK JANGAN TAK TENGOK

Selasa, 23 April 2013

B-COMPLEX WITH FOLIC ACID


* Produk ini bukan bertujuan mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Vitamin B Penting untuk Kesihatan

Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi? Tekanan hidup, alkohol dan ubat2 preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan Vitamin B di dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa Vitamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan. Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik.*

Pilihan vitamin B yang tepat kerana Shaklee B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi vitamin B yang hilang untuk menguatkan jantung, peparu dan organ2 penting yang lain.*

Perbezaan yang ada di B-Complex with Acid Folic Shaklee ialah mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif iaitu mempunyai penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrien penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang mencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.

-Petikan dari Buku Panduan Produk Shaklee.


Ringkasannya :-

B-Complex with Folic Acid


  • - Menggalakkan kesihatan jantung, metabolism tanaga dan replikasi DNA yang sihat
  • - Menukarkan makanan menjadi tenaga
  • - Mengurangkan simptom kemurungan & tekanan 
  • - Meningkatkan fungsi otak
Bila highlight tentang tekanan tu atau omputih kata stress penyumbang jugak le kepada sakit kepala. Cik Iza ada tanya Cik Pau, Cik Iza selalu je sakit kepala. Tak tahu le stress sangat ke? Macam le Cik Iza ni sibuk sangat nak stress selalu, apa suplemen Shaklee yang paling sesuai? atau kekadang (selalu sebenarnya) Cik Iza macam xde energy je di pagi hari hmmm Cik Iza dah mengalahkan buruh kasar aja letihnya. 

Cik Pau kata B-Complex memang sesuai untuk sakit kepala, memang salah satu dari fungsinya jugak. Dimakan waktu pagi selepas sarapan. Owh Cik Iza kena cuba jugak tu, bukan apa Cik Iza ni takut dengan klinik & hospital. Cik Iza lebih rela telan panadol pastu dok diam2 dalam gelap. Tapi sejak dah jadi pengedar Shaklee ni opkos le Cik Iza telan B-Complex aja pepagi wpon Cik Iza tau bukan jam jam tu terus baik, maklum lah ianya bukan ubat2an yang mengandungi dadah @ barang2 terlarang yang cepat kesannya tapi memudaratkan diri. 

Inshaallah kalau diamalkan, mudah2an Cik Iza terus segar di pagi hari hingga ke malam.....ZZZZZZZZ nyenyak le Cik Iza tidur. Cerita2 pasal takut hospital n klinik nanti bila Cik Iza ada kelapangan Cik Iza ceritalah yea kenapa Cik Iza takut kat 2 bangunan tu...

Wassalam.
"Cik Iza"











Nazriza Binti Suratman
Member ID : 906325
Mobile : 017-7365931
Email : izariza72@yahoo.com



Catat Ulasan