TENGOK JANGAN TAK TENGOK

Jumaat, 17 Mei 2013

SUMBER PEMAKANAN PENTING - B COMPLEX

B-Complex


Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik


Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.


B yang Lengkap dan Seimbang


B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.


•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu 
     badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat 
     kepada tenaga.*


•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-

     sel darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang 

     mencukupi dalam diet harian membantu mencegah 

     kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang 

     kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu 
     tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*


B-Complex Shaklee juga

- Menggalakkan kesihatan jantung, metabolism tenaga dan 
  replikasi DNA yang sihat.

- Menukarkan makanan menjadi tenaga.

- Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan.

- Meningkatkan fungsi otak.

So, yang terasa diri itu cepat sangat stress, meroyan tak tentu pasal, amalkan B-Complex bagus ni, sakit kepala pun okay jugak. Cik Iza pun amalkan ambil B-Complex jugak, bagus lah untuk "hangin" Cik Iza yang kekadang tak tentu pasal. yelah, dengan kerenah anak2 yang sedang membesar, serba tak kena dibuatnya... Sabo jelah........eh, Cik Abang kita pun boleh tau, bio dia tak mengantuk bila time rehat kat tempat kerja (Abang Cik Iza le tue...dia kata dah ok skg, tak de lah nak menguap je time rehat...syukur alhamdulillah), untuk Cik Abang yang stress pun ok ler jugak, kot2 balik2 keja yang biasanya marah2 sbb tempat keja byk problem, hmm bagi je dia B-Complex lepas sarapan, balik mesti senyum n cool aja... he he he, tak caya? cubalah...

Pilihlah SHAKLEE untuk kita dan keluarga kita kerana SHAKLEE SEMEMANGNYA SEMULAJADI....



Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 


*  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, 
   menyembuhkan atau  mencegah sebarang penyakit.



Salam Dari, 

"Cik Iza"



Nazriza Binti Suratman
Member ID : 906325
Mobile : 017-7365931
Email : izariza72@yahoo.com
Catat Ulasan